Jag vann en fototävling med denna bild

Hejj-Hå !

Fick nyss reda på att jag van en fototävling på denna syrras blogg :) Det var roligt så gå och checka in hennes blogg: http://aliceyou.blogg.se för att läsa mer om själva tävlingen men jag kan ju inte låta bli att lägga ut min vinnar bild, temat var natur och denna bilden är ju ett perfekt exempel på härlig sommarnatur, jag älskar verkligen denna fina blomma!

Med denna bilden van jag fototävlingen på alices blogg (:

Bilden är tagen av Annie-pannie som du hittar på systerbloggen: http://fourforever.blogg.se och det är jag och blomman som agerer modeller :P

Love  /Amanda 

Pilates -Bästa sommarträningen

Heej på deej! :)

Idag är det jättefint väder hemma hos mig så efter att man varit hos mormor och grattat på morsdag så hamnade jag i solstolen :) Härligt, resten av familjen stack ut med båten men jag valde att stanna hemma och när jag låg där och solade kom jag på att det var dags att köra ett litet träningspass!
Det blev lite Pilates, eller vad man ska kalla det, iallafall styrka med gymboll och vad passar bättre än att göra det utomhus nu när det är så fint vänder som det är? Visserligen är det 35 grader i solen men då förenar man ju nytta med nöje! Man får färg- muskler -och förhoppningsvis känner man sig lite duktig efteråt :D

När jag tränar med gymboll utgår jag ifrån dessa 6 små övningar och en runda tar 10-15 min men jag brukar köra två rundor...

1. 50 sit-ups ( ha benen uppe på bollen i en så rak vinkel som möjligt och händerna placerade utmed huvudet för att sedan resa överkroppen i en lagom höjd med ett lagom lugnt tempo, här tränar du magen och varva gärna med sneda sit-ups för att träna magens sidomuskler)

Vanliga sit-ups varva med sneda (övning 1)

2. 20 ben/hand-byte (ligg på rygg med bollen balanserad mellan dina fötter och armarna rakt utsträkta överhuvudet ovanför marken, res därefter benen och armarna rakt ovanför din mage för att flytta bollen från greppet mellan fötterna till händerna, sträck därefter lugnt ut ben och armar igen till utgångsläget utan att släppa bollen eller fötterna i marken, sen så gör du samma sak för att flytta bollen till fötterna igen. Här tränat man framförallt magen)

utgångsläge (övning 2, ben/hand -byte)  efter bytet (övning 2, ben/hand -byte)

3. 1 min statisk mage ( börja med att lägga dig på rygg med bollen balanserad mellan fötterna och arnarna förslagsvis längs sidorna av kroppen, starta timern på t.ex 1 min och res då både ben och överkropp en bit från marken och försök att balanslera med endast slutet av ryggen i marken, detta blir jobbigare desto längre tid man kör och ju närmare man har ben och armar utan att nudda marken)

4. 15 st upphopp ( sätt dig på huk och holl i bollen framför dig med nästan sträckta armar, hoppa därefter upp i luften och stäck upp armarna med bollen rakt upp i luften och ner igen till utgångsläget för att upprepa och upprepa...)

5. 40 rygglyft (ligg på mage med bollen balanserad mellan fötterna och armarna sträckta framåt/eller böjda utåt, därefter börjar du att resa överkroppen medan benen ska vara stilla, om du vill ha det extra jobbigt så lyfter du benen något så att bollen är precis ovanför marken)

rygglyft (övning 5)

6. 1 min Statiska dips (placera armarna på bollen med fingrarna i riktning från kroppen alltså bakåt, placera fötterna en bit ifrån bollen och balansera utan att trilla eller nudda rumpan mot marken eller gymbollen, det blir jobbigare desto rakare du har benen och armarna ska vara böjda för att träna baksidan av armen, diseps)

statiska dips (övning 6)

Övingarna är lätta att anpassa utifrån sin egen förmåga, det är bara att minska/öka antalet upprepningar av öviningen

Kämpa på därute!

Hur tränar du? (berätta gärna för mig i en kommentar)

Hugs   / Amanda

Godis & solvett

Tjena -Tjabba

Idag är det lördag :D Härligt och dagen har hittills spenderats i solstolen. Det är jättejättefint väder här hemma, ca. 30 grader i solen (!) Och det gillas självklart av mig 8D Lite senare ska jag ner till konserthuset där lillasystern har dansuppvisning och det blir antagligen skoj det också :)

Just nu sitter jag här inne och pausar från värmen en stund med lite godis och passar på att smörja in mig igen med solskyddsfaktor 15. Jag ´har hyfsat ljus hy så jag blir ganska så lätt rödbränd så därför så använder jag alltid sol-lotion. Är det fint väder hos dig också? För man vill ju undvika hudcancer m.m...

Solhälsning (?)   /Amanda

Växjörockfestival & mellis



Ikväll är det Växjörockfestival här i Växjö. Det kommer en hel del artister hit bla. Caroline af Ugglas (:P), Simple Minds, Spencer Davis Group mfl. Det är första året som festivalen ska äga rum och det känns ju kul att det händer ngt i Växjö också, jag menar det är jättemånga små orter som har festivaler och det har inte ens vi haft..

Läs mer: http://www.vaxjorockfestival.se/1/sv/start/start.php

Jag och vännerna ska ner till Evedal och kolla läget, vi kommer inte att gå in för det kostar 450 kr för en kväll och 600 kr om man vill in både idag och imån, men antagligen så finns det lite folk utanför också :D

Just nu sitter jag och äter lite mellis, det blev special-K med hallon och blåbär, mums...

Mums, både gott & nyttigt :D

Puss & Kram -Skumbanan <3  /Amanda

Torsdags efm

Hejsan :)

Idag har det blivit mkt gjort... Först skola till 3 men jag och annie stannade kvar för att spela in vår låt i skolans studio och det är ju kul fast när vi stack där ifrån kvart över fyra kände man inte sig lite töntig :P Hela skolan var ju tömd :P På vägen med cykeln hem så fick jag plötsligt ett sandkorn eller ngt i ögat och det gjorde skitont, fick stanna på vägen i några minuter för jag kunde inte öppna ögat :/

Nu när jag har varit hemma så har mammas kompis och hennes lilla dotter Ellie varit på besök :) Trevligt :)
En förvånad Ellie :)

Hoppas allt är bra med dig & imån är det ju fredag, jippi-tjohej!  Love /Amanda

Nyklippt

hejhej!

Lägger upp denna bilden som "bevis" på att jag var hos frissan idag :) Som sagt tänk bara på håret inte resten av bilden, det blev ju ganska mkt kortare. Vad tycks?

Före/efter


Kraam /Amanda

9c2 på Utedag

Heej! Kul att se dig igen & Välkommen! :)

Idag har klassen varit på utedag. Vi var kring en liten sjö och först så skulle vi meta, det var fisketävling klasserna emellan och man skulle få så långa fiskar som möjligt. Jonis i min klass fick en firre på 29 cm och en stund senare fick även jag napp :D Hehe, det var skoj. Fisken var riktigt äcklig som du ser på bilden nedan...

Fisken :P

Sedan så lagade vi mat också och då skulle vi grilla lax, och som ni vet så är jag inget big fan of lax så jag hade med mig några pankakor ist :P Potatissallad fick vi tillaga också och det brukar jag gilla men den här var jätteäcklig! Smakade bara vinäger, senap och bostongurka. Det kanske låter som om jag inte äter ngt alls men så är det faktiskt inte, det var bara extrem otur denna gången (kolla bilden)
Tkr du den ser god ut?
Därefter stod kanotpaddling på schemat. Det blåste kuling vindar men vi skulle paddla ändå och det slutade med att hälften av alla druttade i vattnet, dock inte jag och det är jag glad för :)

Efteråt åkte Annie och jag in till stan och gick där en stung, jag köpte bla. annat en present till mamma. Det är ju mors dag på söndag men jag vågar inte säga vad hon ska få ifall hon skulle få för sig att läsa bloggen :P

Haft en bra dag?  Kramar /Amanda
 

Motton & Ordspråk

Salut! :)

Nu har jag suttit och latat mig framför datorn i flera timmar och det behöver jag verkligen inte :P Nu ska jag nog gå och göra något annat så att inte resten av kvällen försvinner...
Tänkte bara, jag tycker verkligen om folk som har fina små motton och ordspråk och det skulle vara väldigt roligt om du ville dela med dig om du har något :)

Några som jag gillar:
* Shit happends!
* Ta ingen skit (Som Grynet brukade säga)
* Det är bättre att fråga och verka dum än att inte fråga och förbli dum..

Ja som sagt skriv vad du har eller om det finns något som du gillar :)
Pussar  /Amanda

Några måsten i badrumsskåpet

Hejsan -Hoppsan vilken dag! :D

Har du som jag några absoluta måsten i badrumsskåpet/necessären ? 
T.ex så skulle jag ha svårt att klara mig utan dessa produkter..



1. Dove summer glow, perfekt för vårbleka ben! Den ger en nartulig färg och är enkel att smörja på utan att få för många tydliga fläckar, samtidigt som den är en perfekt återfuktare för benen.

2. Andrea EYE Q's Eye Makeup remover pads som är snälla när de tar bort ögonmejken, de kliar inte som annan borttagningscreme och tvål kan göra och det gillar jag. Sen så säljs de i flerpack vilket är smidigt.

3. ACO cover stick En conceler som döljer utan att "göda finnar"  eller framkallar glansiga partier

4. L300 Refreshing toner Ett ansiktsvatten som tar bort rester av smink och lugnar huden

Självklart finns det ännu fler produkter som jag använder dagligen men dessa är några som jag faktiskt kan rekomendera :)

Tipsa mig gärna om du har några bra produkter eller tips!  Kram  /Amanda



Tummis ^^

Tjabba!

Idag har solen lyst nästan hela dagen och det älskar jag! Så det blir en varm tumme för solen! Dessvärre ska vädret inte vara lika fint resten av veckan och det är synd för imån är det utedag med skolan :/ Vi ska paddla kanot, fiska och spela musik och värst av allt vi ska grilla lax! Blä lax är det värsta jag vet så jag får nog ta med ngt annat och äta, gillar du lax?
Fy, säger jag om denna lilla fisk!

Hoppas allt är bra med dig! <3  PKNIS  /Amanda

Hurtig eftermiddag

Goddagens!

Idag har det varit en slapp skoldag men ingen slapp eftermiddag :P Började med att sola lite när jag kom hem sedan kom Annie med hunden Bella och frågade ifall jag och Freja vill hänga med på en skogspromenad, så så blev det i en timme. Därefter var vi inne en liten stund innan vi kom med nästa idé och satte på oss inlinesen och åkte en och en halv timme tsm med Sara.  Pust det var lite jobbigt men mycket kul! :)

Nu ska jag ta och titta lite på TV det går ju något tokigt program som heter Mama's boy eller ngt likande som handlar om riktiga morsgrisar som letar efter kärleken med deras mammor hack i häl..

Pöss & Kröm!  /Amanda

Jag älskar Freja <3

Hej på dig! :)

Vad skulle man göra utan djur? Jag skulle ärligt talat inte stått ut utan min sötnos till vovve :P Nu har jag varit hos pappa i helgen och därmed varit untan hunden i två dygn och jag saknar ihjäl mig. Min lilla gullplutt!

En härlig bild i skogen på Freja

Min pudel gillar inte att bada x)

Men att hoppa är kul!


Har du något djur? 

Ha en bra Söndagskväll & Sov så gott!   /Amanda

Att ha skilda föräldrar...

Hallå -Hej!

Just nu sitter jag vid mitt skrivbord hos min pappa och ikväll sitter jag antagligen vid skrivbordet hos mamma. Så jag tänkte skriva lite om att ha skilda föräldrar, det kankse du också ?

Jag bor mestadels med min mamma, det gör jag alltid förutom varannan helg då jag bor hos min pappa (hur bor du?) Jag tycker att det funkar bra men ibland vill jag se min pappa mera fast det är jag som bestämt hur mycket jag vill bo hos dem från början, dvs jag vet inte riktigt hur jag vill ha det...

Mina föräldrar skilde sig när jag gick i 5:an (var 11 år) och det var jättejobbigt :/ Jag tror att det var den värsta våren i hela mitt liv för strax därinnan hade min söta hund dött. Men ju längre tiden har gått så har man ju vant sig och nu känns det ganska så narturligt även om man verkligen saknar det "vanliga familjelivet" ibland :/ (Hur är det för dig?)

Min pappa flyttade ihop med sin nuvarande sambo, Emma för kankse 3 år sedan och vår reation har kankse inte alltid varit den bästa men det går framåt och det är det viktigaste. Hon är en väldigt bra person och man kan ju förstå att det måste vara lite knepigt att flytta in tsm med en kille som har 2 barn medan man själv inte har några...
Min mamma har också träffat en ny kille som heter Therri, han är också en bra persom som verkligen gör mamma glad med de bor inte tsm fast än att de varit ihop i ca. 3 år.

Jag känner att man vänjer sig med allt sånt här man att det inte är så jävla enkelt alla gånger. Det var skönt att skriva av sig lite och du får jättegärna kommentera om allt möjligt! Och om hur din familjesituation är osv..

Det fins ju faktiskt många positiva saker med att ha skilda föräldrar också. t.ex:
* Om föräldrarna båda vill ut och resa med än så att det blir många semestrar (jag ska snart till Kroatien med mamma och i höstas var jag på Karpathos med pappa, så det är lyxigt)
* Man blir firad extra stort när man fyller år, det blir dubbla kalas, kanske lite mer presenter men absolut mer tårta :P
* När familjen går igen olika saker så finns det "två parter" att söka tröst hos...

Puss & Kram från mig till dig! <3  /Amanda

Jag har blivit en sömntuta

Tjollahoppsansa! :) Hoppas allt är bra!

Idag vaknade jag sent igen, jag kan inte fatta vad som har hänt med mig :O Innan sov jag aldrig längre än till 10 men nu har jag sovite till 11 halv tolv varje dag utom igår... Jag antar att det behövs helt enkelt och så har jag ju varit uppe ganska så sent.

Långledigheten har gått fort, det är redan söndag! Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra idag men ngt händer säkert, om inte så ska jag iaf till mamma igen vid halv 7 typ.

Ha en bra söndag!  Kram Amanda <3

Släcktingar och god mat

God kväll!

Ända tills nu har släcktingarna varit hemma hos oss och det var helt okej. Och god mat blev det också :P Till "huvudrätt" grillad fläskfilé och bulgursallad eller pasta sallad och till efterrätt blev det daimtårta :) Så det var mumma.

Nu tänkte jag faktiskt inte vara vaken så länge till (som jag skrev tidigare så har jag sovit väldigt lite) därför skulle det vara skönt att komma i säng tidigt idag :)

Dröm sött!   /Amanda

Kändisar till Sverige 2009

Hejhej, kul att du kikar in!

Jag har inte så mycket för mig just nu men jag lyssnar på musik och det är ju trevlig. Då slog tanken mig "Är det inte lite häftigt att så många kändisar kommer till Sverige årligen?" Jag tycker faktiskt det..

Tex. så kommer ju The Killers till lilla Hultsfredsfestivalen, eller den är ju ganska stor men Hultsfred är ju en liten ort här i småland. Och andra kändisar som kommer till Sverige under året är bla. Amy McDonald, Madonna, Lily Allen och mååånga fler. Visst är det bra att det är så många som turnerar i Sverge?

Lily Allen  Madonna  Amy McDonald


Ska du på någon konsert/festival i sommar? Jag ska bara till Östersjöfestivalen och kanske till Skansen (om det ska räknas) men allt kan ändras...

Hej då!  / Amanda

Sömnbrist

Godagens!

Fyfy jag börjar verkligen känna mig trött nu... Har sovit allderles för lite de tre senaste nätterna XD Men man vill ju inte vara hemma och tråka när det finns kul grejer att hitta på om kvällarna/nätterna :) skum på Oléo var jättekul man var lixom helt blöt, jag kom hem vid halv 3 tiden och kunde knappt somna för jag var så uppe i varv :P Sen när jag väl somnade så ringde väckarklockan och det var dags att stiga upp för att rida... Tjaa, 4 timmars sömn är bättre än noll

Idag ska pappa firas, han öpnade presenten från mig igår och det var en fotoram med detta kortet i, det är taget när vi var på Karpathos i sept. förra året :)

Jag & syrran äter vitlöksbröd med tzatsiki :D Grekland <3

Tjohej!  /Amanda

Missförstå mera --> En rolig tumme

Hallo!

Var bara tvungen att tilllägga pappas & emmas samtat:

Emma: Vad skulle Amanda ikväll sa du?
Pappa: Till Oléo
Emma: Leos!?
Pappa: Haha! nej inte Leos lekland XD

Haha jo vi ska ju till Leos lekland ! :P Eller nee inte precis :D

Så dagens lilla tummen upp är: Roliga missförstånd & felsägelser! :D

Ha det bra!  Puss   /Amanda

Hårfix innan Oléo

Heejsan!

Nu sitter jag hemma hos pappa och lillsyrran ska precis hjälpa mig att sätta upp håret, det är ju skumm på Oléo ikväll ;D Kul ska det bli och vid 8 så kommer Ängla, Sara, Annie (?), Agnes, Amanda & Helle hit till mig och så blir det förfest :)

Vad ska du hitta på ikväll då?

Btw: följ gärna bloggen genom bloglovin.se :)

PKNIS  /Amanda <3

Nytt armband designat av Thomas Sabo

Tja!

Annie sov över hos mig i natt :) Hehe några timmar sov vi iaf..

Jag kom precis hem ifrån stan med mamma, vi var nere och köpte armbandet som jag skrev om förra veckan ;) Det blev fint och kostade nästan precis 1500 kr och det var ju så mkt jag hade presentkort på så det var väldigt kul :) Jag valde ju en silverkedja, körsbär (vet inte varför man jag har alltid gillat dess form/smak/utseende), en flipflop (jag gillar sommar och resor), och en trollslända bara för att den glittrade så fint :)

Armbandet designat av Thomas Sabo Trollsländan (:
Körsbäret som är så sött (: flipfloppen :)



Vad tycker du?

Kramar Amanda


Bilder från igårkväll

Tjabba -Tjena -Hallå!

Idag har varit en väldig seg dag och jag har inte gjort så mkt vettigt.. Delade precis ut reklamen i ju för sig men annars har jag bara slappat. Ikväll hoppas jag att tjejkompisarna kommer hem till mig för det var ett tag sedan bara vi träffades :)

Vad händer i ditt liv idag då?

Sa ju innan att jag skulle lägga ut några bilder sen igår så jag gör väl det nu då ;)
Bus på 10:ans plattform :S Vännerna (jag tar bilden)
 Den här bilden hade varit ascool om inte Jocke skakat så..


Puss & Kram /Amanda

Vad köper man till pappa?

God morgon allihopa! (haha eller god dag kanske är mer passande?)

Sov till halv tolv idag och det var verkligen skönt, har inte sovit ut på jag vet inte hur länge.. Men nu är jag iaf utvilad efter gårdagen.. Kvällen spenderades med Ängla, Annie, Sara, Fidde, Jocke & Simon och det var trevlans ;) (kommer nog lite bilder sen)

Just nu sitter jag och äter flingor och kollar efter snygga kläder på lite olika ställen, blev så sugen på att shoppa lite men jag ska nog vänta lite ;P Kanske åker ner till stan imån också..

Snälla om ni är duktiga på presenter, säg mig, vad ska jag köpa till min pappa han fyller 40?

Ha det gott -igelkott!  /Amanda

FredagsOnsdag

Annie and I
Hejsan -Sveijan!


Just idag e jag stark
Just idag mår jag bra
Jag förs framåt av kraftiga vindar...


Låttexten passar väldigt bra in med min dag! Allt har känts bra (förutom biologiprovet typ) men det har varit lugnt i skolan och Annie och jag har spenderat en massa tid inne i studion där vi håller på att spelar in vår låt som faktiskt börjar bli riktigt bra! :D Och det är ju kul!

Ikväll så blir det nog tid att träffa polarna för nu är man ju ledig igen :D Jippi!
Ha en bra fredag! (haha det är ju en låtsas fredag på en onsdag)
Puss & Kram skumbanan :)  /Amanda


Bänken brakade!

Tjenicksen! =)

Idag hade vi vårt sista Nationella prov, i fysik... Det var en labb som vi skrev förra veckan som vi skulle genomföra idag men eftersom alla hade skrivit så dåliga labbar (!) så fick vi en färdig XD haha vi var nog så dåliga :P
Sedan så fick vi tillbaka mattenationella och jag fick MVG (!) Jippi-kajey!

Man känner verkligen att terminen börjar lida mot sitt slut nu och det är ju bara så underbart. Man har kanpt inget kvar att göra i skolan och man har blivit sådär trött och slö för att bara vilja komma hem... Så det ända som fattas nu är vädret, kom igen nu solen! Lys över Växjö!

Det var lite roligt idag för vår bänk som står vid våra skåp har länge varit väldigt svajig, den brakade idag! Alla lärare var sura på oss sen men det var ju roligt för vi hade "bestämt" att den skulle gå sönder innan vi slutade nian :P Så ännu ett mål var avklarat...
Nu för de unna de nya 7:orna en ny bänk..

Kämpa på om du måste plugga och lyllo dig som kan chilla!  /Amanda

Amanda tummar

Hej på dig!

Tänkte bara ge en fet tumme ner till min hals som har börjat göra ont, igen..

Men en go tumme upp för denna veckan som endast består at 3 dagar! Jippi

Ha det gott - Igelkott! :D  /Amanda

Jobbiga, dumma prov!

Tjolla -hejsan :)

Fy jag redovisade inför en del av klassen idag, jag tycker igentligen att det kan vara ganska så roligt men nu var det på engelska och det är allt annat än roligt! Men det gick som tur var helt okej, men jag var väldigt nervös först eftersom läraren sa att jag skulle börja :S

morgon är det NP fysik labb på morgonen och det kommer att gå så inte bra :P Jag är antagligen en av dem som inte lyckats planera en tillräkligt bra labb för att kunna genomföra den så jag får väl en färdig... Så synd för jag kom på ett bra sett några dagar senare men vad hjälper det...

Kram  /Amanda

Söndag med Konfirmation

Hejsan!

Idag var jag på Elviras konfirmation i Bergunda kyrka, det var fint men inte i klass med vår konfirmation förra året. Vår var jätterolig och inte alls stel och det var bra tycker jag. Men här kommer en bild iallafall :)

Elvira står näst längs till höger ;)



Idag måste jag nog plugga lite :/ Vi har ju en kortvecka nästa vecka men jag har en viktig grej varje dag: på måndag är det engelska redovisning, jag kommer att dö! På tisdag är det NP i fysik och på onsdag är det biologiprov :S Hehe jag har lite att jobba med, men ah vi får se var jag orkar ;P

Ha en skön söndag, allihopa! 
Ciao /Amanda

Kvällens outfit

Tjabba -Tjena -Hallå!

Här får ni en bild på gårdagens outfit (: Jag var med vännerna och stojade tills klockan blev 2 (:


Kvällens outfit

Vita shorts: Style
Corallfärgad tunika: Gina Tricot
Skärp: Rut m.fl
Jeansjacka: Mammas gamla, kommer från Kaffe

Kramizar  /Amanda

Fika dag med Janet

Tjenare Gottegris, eller ej! :)

Idag var det fika dag nere på torget, då tävlade Växjö mot Halmstad i att få så många som möjligt att komma och fika under 5 timmar. När vi kom dit vid tre så ledde Växjö med ca 200 personer men jag vet inte hur det gick sen :)
Janet från Made in Sweden var där och sjöng två låtar och hon är verkligen helt fantastiskt duktig! Första gången jag hörde hennes singel "Let go" så trodde jag att att det var någon amerikansk artist men så visade det sig att hon var från Sverige. Hon är verkligen ett av ganska få bra exempel på svenskar som verkligen har bra röster och som får några bra låtar, eller vad tycker du?

Janet (:

Annie, Sara & Jag

Hoppas du får en fortsatt bra dag!  XOXO /Amanda


 


Charmiga armband!

Halli -Hallå !

Då var det äntligen fredag igen, jippi!

Var nere en kort runda på stan för att kolla på en massa presenter ska nämnligen på både konfirmation, barndop och fyra födelsedagsfester inom kort så jag var tvungen att kolla lite. Men när vi var inne i en smyckesäffär och köpte en sked till min 2 åriga kusin så ringde syrran som var på simhallen och sa att hon antagligen hade brytit två tår :/ Så vi fick sticka och hämta henne och jag han inte köpa fler presenter..

Däremot hittade jag ett snyggt armband designat av Thomas Sabo och kollektionen heter Charm Club med berlocker som jag nog ska köpa måste bara bestämma vilken sort jag vill ha först. Det finns en massa söta berlocker att fästa i jag fastnade för olika skor, en nyckel och en väska. Men innan jag väljer berlocker så måste jag välja armband, vilket tycker du är finast? silver, vit-pärlemo eller svarta pärlor?

hela kollektionen med en massa berlocker och silver armband.
Vit pärlemo armband som jag isf fäster två eller tre verlocker i.  Svart armband, nyckeln är väldigt fin tycker jag.

Så vad tycker du då?

Alla armbanden kostar 298 kr/st för utom om man vill ha en tjockare silver kedja då var det 498kr men det är inte intressant för min del. De olika berlockerna kostade från 198 kr/st med de flesta låg på 298 kr/st.
Så jag får se hur jag väljer men jag har ett presentkort på 1500 kr som jag fick i konfirmations present förra året så det tänkte jag spendera nu :P

Ha en underbar fredagkväll!  Puzzar /Amanda

A day with dresses

Hejdär! :)

Ännu en stressig dag idag så just nu är jag helt slut... Vi hade syslöjd idag och då blev jag klar med en strandklänning som jag hållt på med i typ 3 veckor (2h/vecka) och den blev ganska så bra. Jag gjorde ju den väldigt snabbt och det är nog ingen klänning som jag kommer att ha i skolan men på stranden eller kanske som nattlinne, det får jag väl se :)

Här är en bild iaf :)
Klänningen jag sydde i slöjden
...Och dagens Outfit :)
Dagens Outfit!
Svart klänning från Gina Tricot
Leggings köpta på Ullared
Armband: Snö of Sweden
Skor: MOHINO 499 kr


Ikväll drar jag ut till farmor och Janne en sväng för att fira Jannes födelsedag, så ha nu en bra torsdags eftermiddag & Kväll!

Love /Amanda

Fotbad

Hejsan på dejsan!

Efter en lång dag hamnade jag här igen haha, jag har delat ut reklamen och nu gjorde jag lite fotbad. Man vill ju vara snäll mot fossingarna nu när det är sommar XD Vi har en fotmassagegrejs som jag använde och nu är de så lena och fina :P

Vad har du hittat på idag? Berätta gärna :)

Kramar & Pussar  /Amanda

Plugg är sämst

Tjenare :)

Idag hade vi nationnelt prov i fysik :/ Jättejobbigt, först 2 timmar teoretiskt prov som man skrev typ en hel bok när man skrev svaren på frågorna men det gick nog ganska bra hoppas jag. Efter det så var det en liten rast och sen skulle man på 30 minuter planera en labration också och då fick jag total hjärnsläpp :S Så vi får väl se om det går att genomföra den nästa vecka...

Nu måste jag försöka plugga lite So eftersom det är prov på fredag..

PKNIS  /Amanda

Är jag nipprig?

Hallå kära du!

Okej nu är det så här att i princip alla mina kompisar håller på att tjata om att jag är så himla töntig och att jag har bakterieskräck. Men har jag det då? Snälla hjälp mig att inse...

♦ Jag äter inte av samma mat/bestick som någon annan använt
♦ Jag trycker väldigt ogärna på knappar i bussen (jag trycker med armbågen eller nått liknande)
♦ Om jag tvingas att gå på en allmän toalett så tar jag alltid papper på ringen, för att stänga av kranen och för att öppna dörren
♦ Dörröppnare och liknande tar jag inte på med händerna
♦ Tvätta händerna gör jag alltid direkt när jag kommer hem och innan jag ska äta (självklart också efter toabesök)
♦ Ska jag baka eller laga mat så vill jag att de som hjälper till tvättar händerna noga och sätter upp håret
♦ Jag vill inte hålla handen med de som nyss nysit eller hostat i den, det tycker jag att man gör i armväcket

Nu till den lilla frågan då, är jag nipprigt överkännslig med töntig rädsla för bakterier? Eller är jag bara hygienisk?

Själv så tycker jag bara att jag är hygienisk och kanske lite mer än de andra med jag vill ju inte vara sjuk men samtidigt så vill jag ju absolut inte vara överkännslig heller :P Så snälla kommentera och tyck till! :)

Kramizar från mig till dig! /Amanda



Måndag & en natt på kaktuskudde

Hej- hopp!

Då var det måndag igen och en ganska så slapp dag i skolan. Typ alla lärare var lediga så vi hade en massa olika vikarier under dagen så det blev inte så värst mycket gjort. Däremot så lär inte denna veckan bli så slapp, imån så är det nationelt prov i Fysik hela förmiddagen och som kommentar till det kan jag bara säga: Jag är död!
På fredag har vi SO prov också, bajs tråkiga ekonomi sak...

Dagens lilla ordspråk: Vill man vara fin får man lida pin!

Detta har jag i princip hört sen jag var liten och inatt följde jag det till punkt och pricka. Jag (tanten) sov nämnligen med spolar hela natten och jag kan ju säga att det kändes som att sova på en kudde av kaktusar. När jag sedan skulle lossa spolarna så hade det tovat sig nått fruktansvärs så jag grät nästan när jag skulle ta ut dem men det blev ju rätt så fint i alla fall :) Så lite värt det var det!

Ce ya!  /Amanda


Solsöndag med la famillia

Tjolla-hoppsan-sa vilken härlig da´!

Idag
har jag varit ute med båten tillsammans med familjen, det kan ju vara ganska skönt att umgås lite med dem också ibland ;P Det var väldigt fint väder så att sola var helt underbart! Har fått lite färg idag iallafall..
Dock så hoppade jag över att bada idag för det känndes inte alls varmt, kanske 15 grader på ytan eller nått så det var ganska så motbjudande :) Den nya flytvästen funkade jättebra btw.

Det är så härligt att värmen kommit tillbaka lite efter en kall vecka och nu önskar jag bara att den tänkte vara kvar åtminstone en vecka XD 
Snart ska jag ner och äta och därefter åker jag till mamma igen :) Och det har varit en väldigt bra helg.

Min dag..

Så snälla sol, lys över Växjö! :D

Love /Amanda


Söndag & en knäppgök till granne

God förmiddag!

Idag är det söndag igen och även denna helgen har sprungit iväg ifrån mig... Känns aldrig som om helgen har varit lång utan bara jaha nu var den redan slut :/ Fast hela söndagen är ju nästan kvar så jag får inte deppa :P

Igår kväll blev det film hemma hos Jocke där några andra vänner också höll hus, det var trevligt!
Idag har jag inga planer mer än att det kankse blir en runda med båten fast jag vet inte om jag är så haj på det ännu, måste vakna lite till först :P Jag sov jättedåligt på morgonen eftersom en väldigt irriterande granne började hammra ute! Man kan ju säga att vag vart lite lätt irriterad eftersom jag gärna hade sovit till 10 åtminstone men det ville inte han! Dagens knäppgök!

Carpe diem! (=Fånga dagen)   
Kram & Puss   /Amanda

Udda namn?

Hej, kul att du tittar in!

Tidigare idag bläddrade jag igenom lördagstidningen där det finns ett uppsag med foton på alla bebisar som fötts den senaste tiden, och jag tänkte att det finns verkligen många udda namn som föräldrar väljer att döpa sina barn till.

De vanligaste är (år 2008, källa: Svenskanamn.se)
Maja, Emma och Julia eller Lucas, Oscar och William

Men så finns det ju de som döps till:
Tynn, Sniper, Doh och Götz

Jag vet inte riktigt vad jag tycker är bra och dåligt med så ovanliga namn men jag vet faktiskt inte om det är så kul som barn att heta t.ex Götz. Risken finns ju att man blir retad eller så tycker alla andra att det är coolt :/ Vad tycker du?

Det finns faktiskt de som försökt få igenom dessa namnen:
Grill, Minus, Mygg och Barbi, Monsken mfl.
Men inget av dessa godkändes...

Jadu, kommentera gärna och säg din årsikt :)

Kramar från ett så vanligt och tråkigt namn som mitt, Amanda

Wake-board season 09

Heeysan -Sweijsan!

Idag red jag på morgonen för att sedan skynda mig hem och göra mig i ordning. Därefter stressade jag iväg med pappa och köpte en ny flytväst. Riktigt snygg tycker jag och den kostade bara 495 kr vilket är ganska så billigt. Så nu är jag definitivt redo inför årets wake-board sesong! Västen matchade ju faktiskt riktigt bra till både våtdräkten och min bräda så det blir kul att komma igång igen.
Jag började åka wake-board förra året och det gick bra, innan dess har jag åkt vattenskidor i många år men kände att jag ville prova något nytt förra året. I år hoppas jag att det blir många bra åktillfällen och det första blir kanske imån!

Nya västen & min våtdräkt

Ha en söt, syrlig och smaskig lördag!  /Amanda

Det här visste du inte

 Heej! Här kommer lite "intressanta" saker som du antagligen inte visste om mig:

  • jag har aldrig brutit något ben i kroppen
  • jag har varit utomlands mer är 10 gånger men aldrig utanför Europa
  • mina föräldrar skilde sig när jag var 11
  • jag hatar allt som är slemmigt
  • har fobi för ormar och spindlar
  • jag är en riktig gottegris
  • jag brukar åka till Liseberg varje år coh det tycker jag är jättekul
  • Tom. att jag fylde 12 hade jag aldrig flyttat någon gång sen inom 3 år flyttade jag 3 ggr
  • Jag har mer än 100 syslingar
  • min gammelmormor är 92 och min gammelfarmor 91 år
  • När jag var liten ville jag ha en spygrön motorcross!
  • Jag gillar inte att ut och springa men gillar att gå snabbt.
  • Jag är en envis tävlingsmänniska ibland, och då är jag det verkligen!
  • Jag är nästan 180 cm lång
  • Jag hade en låtsas häst när jag var liten den hette Blinka
  • Jag älskar sommaren!
  • Jag har gått på: Simning, friidrott och ridning
  • Jag har en annan blogg tillsammans men 3 kompisar som heter htt://fourforever.blogg.se

Hoppas du lärde dig något nytt om mig, puss & kram /Amanda



Fredag & Klädkoll

Hallå, kul att du tittar in!

Helg glad?!  Det är jag, gu va skönt att det äntligen är fredag eftremiddag igen :D
Idag cyklade jag till pappa efter skolan för att spendera helgen här, hoppas det händer nått skoj iallafall :P

Kollar lite på kläder, här va några fina, eller vad tycker du?


Jumpsuit från H&M, 249 :-, lite kul tycker jag :)


Snygg väska från H&M, 179 :-, har länge letat efter den iaffär men måste nog skicka efter den...

Hittar en massa fint på topshop också men det går inte att kopiera deras bilder så du får kolla själv, ha en bra fredag! :)


Love /Amanda

Ooopsi- daisiiie!

Heej!

Jag säger bara oj.oj.oj!
Mammas pojkvän håller på att göra ett kök hemma hos vår mattelärare! De hade tydligen snackat om mig ;O Haha undrar vad de sa?


Kramix  / Amanda


En tumme för Cirkus

Halli-Hallå! :D

Idag hände något tokigt i skolan, det kom en cirkus! Det låter kanske inte så kul men det var det faktiskt :P Helt plötsligt under vår syslöjdslektion så kom två stycken skrikandes i en megafon och sa att vi skulle gå ut till gympasalen. Jag tycker att det var en rolig liten suprise från skolans sida eftersom vi inte visste något om det innan :)

Så dagens tummen upp blir klart: Töntiga cirkusframträdanden!

Visste du förresten att jag satt längts fram och en av killarna på scen tog ett bowlingklot och krossade en talrik med den och så gav han mig en flisa :P Gulligt va haha :D

Nu så ska jag gå en runda och hälsa på mormor & morfar :)

Ha det gott -Igelkott!  Kramizar /Amanda

Och btw, denna låten måste du ju lyssna in! Vi ska ha framföra den på skolavslutningen och jag gillar den mer och mer för varje gång jag hör den! :)


Kylig onsdag

Heej!

Det ver väldigt ruggigt och regnigt idag :/ Fy, jag vill mer än gärna ha tillbaka det fina vädret! Men ett stort plus är: Att man får dricka varm choklad! Hihi men det är ju så mysigt att sitta med en varm kopp och mysa en stund. Idag gjorde jag lyxvarianten med marshmallows i :D Riktigt mumsigt. Så nu är jag lite varm igen och jag funderar på ifall jag ska ta reklamen idag eller om jag ska vänta med den tills imån, då kanske det inte regnar?

Mys med varm choklad :)

Hoppas du får en skön eftermiddag!  XOXO /Amanda

Alltid ska man...

... vara Här
... vara Där
... vara Med
... Höras
... Synas
... Göra allt detta och lite till, men vem palla sitta still!?

Hej på dig!

Just nu är jag bara så sjukt trött i huvudet att jag inte vet vad jag ska göra :S Vill nog egentligen bara gå och lägga mig och vila en stund men det har jag inte tid med... Måste måste måste det är det enda som snurrar inom mig men vf?!
Ööh vad jobbig jag är!

Idag har vi haft nationellt prov i matte och det kan vara en orsak till att jag är som jäg är just nu :P Men jag ska försöka skriva klart min uppsats i franskan nu och jag säger bara, hjälp :O

Love ya! /Amanda

Fånig statistik

Tjenicksen!

I brist på annat att göra :P Men viste du att:

* Det är 29 skoldagar kvar till skolavslutningen?
* Totalt 43 dagar till skolavslutningen?`
* 47 dagar kvar tills planet lyfter och jag sticker till Kroatsien?
* 229 dagar tills jag fyller 16?
* 234 dagar till det  är julafton igen?
* 241 dagar till nyår och därmed 242 dagar tills år 2010 börjar?

Ojoj, jag har inget liv XD Men när man gör så här så fattar man hur snabbt tiden kommer att gå, och då borde man inse att man måste försöka leva i nuet :)

Puss & Kram -Skummbanan /Amanda


Sov så gott!

Godnatt alla underbara sötnosar!

Nu var helgen slut :( Den har faktiskt känts ganska så lång och så har den varit väldigt väldigt bra tycker jag. Har hunnit med en massa skoj (och några lite mindre skojsiga saker) men i allmänhet är jag väldigt nöjd :)
Imån är det ju skola igen och det ska bli jätte jobbigt för jag är så sjukt omotiverad, det är ju inte så långt kvar nu å andra sidan men ändå :P Två nationella kvar i matte och de ena ska göras på tisdag, blää!

Men det är ju ingen idé att oroa sig, det får gå som det går :)

Sov så gott och förresten så småningom så borde du kolla in denna bloggen: http://fourforever.blogg.se
Natti-natti /Amanda

Dagens tummen ner

Heej.
Jag vill bara ge en stor tummen ner till skoskav! Det gör så sjukt ont!
Kram Amanda :)

Ny bikini

Hejsan -Svejsan

Imorgon är det simning med skolan så jag skyndade ner till satan och köpte en ny bikini idag. Den kommer ifrån JC, Marwin och kostar 129:-/del. Fin tycker jag...


Bikinin från Marwin

Love /Amanda

Doktors-kittet fram!

God förmiddag :)

Efter fredagen dansande i balerinaskor så var mina fötter helt döda! och jag fick en extremt stor vattenblåsa strax ovanför lilltån som jag fick "operera bort" igår :P Jag tycker det är jättekonstigt hur så mycket vatten kan bildas under huden på så kort tid. Nu känns det jättekonstigt där blåsan varit, det lixom spänner på något sätt :/

Nu ska jag göra mig i ordning,  kramar  /Amanda

Första doppet!

Tjolla-hopp :)

Idag badade jag och Annie för första gången i år :) Det var faktiskt inte så kallt, ganska skönt haha. Men det blev en sen debut detta året för förra året var jag i den 14:e April !


hu-ja!

Kalla kramar /Amanda

Ullared

Hoppsi-hey!

Igår åkte jag, mamma och syrran till Ullared för att shoppa lite :) Ja om man jämför med alla andra som har proppfylla vagnar och köper för mer än 5000 så käpte vi lite. Fast det gick ju ändå på sisådär 1700 kr ;)

Jag köpte en hel del, bla: hårspray, deo, puder, läppglans, spännen, tofsar, trosor, genomskinliga nylonstrumpbyxor, svarta tights, 2 tishor, en jeanskjol och en klänning :) Blev väldigt chockad att jag hittade lite kläder där för det har jag aldrig gjort innan :P


 

T-shirt & Kjol          T-shirt & Kjol


 

Lite saker :)

Herrå!  /Amanda

Stressiga dagar

Hej- hå vad jag saknat dig!

Ledsen för usla uppdateringar har bara haft allderles för mkt att göra :P Fast jag har haft sjukt kul så det gör inte så jättemycket att det varit så hektiskt :P
I Torsdags var det grillparty med en massa trevliga människor, sen stack vi ner till stan och kollade på brasan och fyrverkerierna. Lyckat! Det blev ju dessvärre en väldigt sen kväll och det gjorde att jag sov ca. 5 timmar natten tills igår för då bar det av till Ullared.
Det shoppades en hel del (berättar senare) och när jag kom hem igen vid 6-tiden så var det dags att skynda sig för att göra sig i ordning för oléo :D Väldigt kul! Ännu en sen kväll haha och natten tills idag sov jag 4 timmar :P haha man kan ju säga att jag var trött i dag på ridningen och jag ber så hemskt mycket om ursäkt att jag är så ortoligt jobbigt övertrött!

Nu måste jag verkligen gå ut och sova lite i solen så att jag kan ladda batterierna för ikväll kanske jag sticker till Malin, Jonna och Ida men vi får väl se om jag pallar de!

Puss på er!  /Amanda

Var ute och fotade lite tsm med Annie i Onsdags så här kommer lite "fina" bilder på oss :P

Är träden inte fina!?

Go å gla ska man va!

Vitsippor <3

Fri som en fågel..

Wiihiii!

Det är ju omöjligt att få en bild där båda är bra!

RSS 2.0