Vore snällt!

heej!

Jag är en av finalisterna som tävlar om att bli veckans blogg här! så det vore jättesnällt om ni ville rästa på mig :D

Puss & godnatt <3

Som att följa sig själv

Tjenixen :D

Vet ni vad? ne det kan ni ju inte göra förens jag berättat XD med ändå. Idag när jag cyklade hem från skolan så cyklade en tjej framför mig som såg ut som mig själv? :S Lite scary för hon hade lika dana kläder som jag har ibland, en likadan jacka och cykel :S hehe jag blev lite förvånad och hon hade tom samma hårfärg. Men jag så ju inte ansiktet för det kan ju inte varit likt mig också, eller?!

Kramar

Mat & prat

Hallå -Hej!

Inatt sov jag riktigt länge och det var jätteskönt! så nu tror jag att jag är utvilad och har sovit ikapp igen, jag hoppas det iallafall för nu är det ju söndag och imån börjar skolan...
Idag ska vi ut till Farmor och hälsa på, vet inte riktigt vad vi ska göra där men jag skulle tro att det blir mat och prat. för visst lagar alltid mor/far- föräldrar god mat, det är så konstigt?

Ha det gott -igelkott! :D


Mitt hår = fågelbo

God förmiddag! :)


Jag kom precis ut ifrån duschen, har ju varit och ridigt. Du anar inte hur mkt balsam jag använde till håret idag! Mitt hår var som ett fågelbo efter gårdagens skumdisco så det gick knappt att reda ut idag. Men nu tror jag att det ska funka, eller jag hoppas det iaf.

Idag lär det väl bli en lugn dag och jag kan nog förutspå att jag kommer att decka vid 8-tiden ikväll eftersom jag bara sov fyra och en halv timme inatt.

Ha en trevlig lördag!
Dagens motto: Godis gör en glad
(och pigg!)
Pözz!

Tuperad svans

Hejsan :)

Ville bara visa hur jag såg ut igår men eftersom jag inte tog någon bild på mig så kan jag visa denna som är lånad. Jag satte upp håret i en hästsvans på sidan, elltså inte bak på huvudet som hon på bilden har. Därefter lockade jag några testar med locktång, men inte hela svansen. Sedan så tog jag en kam och tuperade lite så att man kommer ifrån den eleganta stilen. Därefter så toppade jag med lite hårspray och rejält med glansspray.





Du behöver: Locktång, toffs, kam, hårspray, glansspray
Tid: runt 15 min beroende på hur långt/tjockt hår du har
Svårighetsgrad: Enkelt
Passar: Dig med mellan till långt hår

Kramar


ps. glöm inte att besöka Idas blogg, hon gör ju också fina frisyrer ;)

Snabbhet & Skum

Todilitodilitodilitoo!

idag var det en ganska så slapp dag i skolan och vi slutade innan lunch. Annie och jag åkte ner en snabbis till stan, gick in i en butik, köpte ett par skor och sen så åkte vi hem igen. Vet du ngn annan som shoppar så snabbt?! trodde väl inte det...

nu ligger jag i sängen med datorn och gör inget särskillt men snart så ska jag ner och duscha och göra mig fin för ikväll så ska vi ut! till Oléo där det är skumdisco :D

Kanske så kommer den en outfit bild sedan, vi får se.

Puss & Kram -Skumbanan!

Pimp my bike

Godag, allt väl?

Min cykel har inte varit den renaste eller finaste de senaste månaderna så nu bestämde jag mig för att ge den ett lyft. Fixade schampoo (samma som man använder till bilen), svamp, en ny cykelkorg och lite vax.

Och titta så fint det blev!

Helt plötsligt har den fått ett annat utseende och det gick på ca 300 kr och 1 timmes arbete samt ett par skitiga händet och en blöt kjol men annars så var det väl värt det. Nu är det lite mer praktiskt att rulla till skolan med väskan i korgen och så slipper man ju se hur skitig den var!

Före make-overn

fäljen var inte direkt ren!


Kramizar /Amanda

Ps. Glöm inte att besöka Idas blogg (
Ni vet hon som van tävlingen för finaste frisyren)

Vinnaren är...

... Ida!!!!



Grattis grattis till dig! Du har vunnit veckans frisyr och det är du verkligen värd, din uppsättning är otroligt fin och jag önskar att du kunde skicka en till mitt huvud, haha. Det jag menar är att många skulle kunna tänka sig att ha denna söta uppsättning på sig en festlig dag!

Ett stort tack till Johanna & Marina som var med och tävlade, era frisyrer var jättefina också!

Självklart kommer du att bli länkad här ifrån bloggen i varje inlägg en vecka framöver som var vinsten och jag säger bara till alla, kolla in Idas blogg! :)

Kramar & pussar och tack till alla som röstade!

Rösta på favvon!

Hejsan!

Nu drar röstningen igång för att korna veckans snyggaste frisyr, alla får rösta max en ggn på den som man tycker är finast. Du kan rösta idag imorgon tills ngn ggn på kvällen! Här är de 3 som tävlar och som du kan rösta på:

Eftersom vissa inte kunnat se bilderna så avgörs tävlingen inte förens ikväll (25 augusti) så rösta på nu!


Fina Johanna!  Nr.1





Marinas härliga lockar, Nr.2





Idas söta uppsättning, Nr:3



Lycka-till kramar

Smaskigt & hurtigt...

... Dessa två ord sammanfattar min dag ganska så bra!

Hej förresten!

Började dagen med att gå upp vid 09.45 då luktade det nybakta frallor och det visade sig att söta mamma bakade. Några minuter senare var de klara och så fina de blev!

Dagens frukost

Därefter åkte vi till simmhallen och jag simmade 1 km samt badade lite i äventyrsbadet med min syrra och hennes kompis.

Puss på dig!

Shoppat lite

Godagens :D

Odag har jag varit och spenderat lite pengar. Höhö det nya barn-bidraget kom ju i torsdags så jag kände för att shoppa lite :P

Hittade en bikini på rean som jag tyckte va fin (även om det är höst nu så kan man ju ha den nästa år eller så)
Och 2 par trosor samt en paljett-väst :)



25 kr/del :O


Glöm inte att anmäla dig till min tävling: veckas frisyr, det är sista chansen nu för imån börjar röstningen!!! Det är bara att skicka in en bild på ditt hår, det behöver inte vara så märkvärdigt! Tänk på att vinnaren kommer att länkas ifrån min blogg under hela nästa vecka! Klicka in här för att läsa mer!

Ha det gott igelkott! /Amanda

Tävling med fiiiint pris

Hallå -Hej!



Jag är med och tävlar om ett supersött hundsmycke i denna bloggen, kika in där vettja för hela bloggen är urmysig!

Kramar Amanda

Mellis & Dagen

Godagens! :)

Idag slutade vi vi klockan 10! jäkligt nice, vi hade tagit klassfoto och varit och bowlat sen så fick vi dra...
Synd bara att jag inte har någon kabel så att jag kan ladda över mobil-bilderna på datorn för då hade jag kunnat visa er lite bilder ifrån bowlingen menmen.

När jag kom hem så gjorde jag i ordning lite mat. Det fick bli en smoothie och två mackor. Här har ni receptet:

Blåbär & Banan-shake!
3 dl vanilj yogurt
1 banan
2-4 msk blåbär (jag höftar lite)
1-2 msk havregryn





Ni får ursäkta den fula bilden på mig!
Kramas bör man -annars dör man!


Man kan inte vinna om man inte försöker!

Todiloo!

Idag kom jag fram till en sak som säkert alla andra redan kommit på: Man kan aldrig vinna nått om man inte provar. jag menar det finns hur många tävlingar som helst där man kan vinna finfina priser/uppleverlser i t.ex tidningar och affärer.
Jag har aldig varit nå vidrae bra på att tävla så därför har jag inte vunnit så mycket men från och med idag ska jag börja med det! För plötsligt händer det!

Brukar du vara med och tävla om olika priser?

Det är ju så kul när man väl vinner något och det skadar ju inte att försöka ellerhur!?
Hugs!


Matteprov 2:a dagen!?

God kväll mina damer & herrar och hjärtligt välkomn.. haha hej funkar ju också, inte sant?!

Idag gick jag den först dagen i klass TE09A på Teknikprogr. dvs. I en klass med 4 tjejer (ink. mig) och 25 killar. det kändes faktiskt rätt så bra efs tjejerna var jättetrevliga och vi kom varandra nära med en ggn så att det var inte så jobbigt och jag slapp sitta ensam och tyst vilket jag inte gillar! Killarna var väldigt olika, det fans några snygga, några halvfula och några som man inte kan placera ngn stands, man kan lixom inte kartigorisera alla ännu men det känns som om det kan bli en bra klass såsmåningom!

Imorrn så drar de igång hårt för de har planerat in ett matteprov på två timmar! Andra skoldagen, jag menar det är ju inte kloka!!! Haha jag kmr säkert misslyckas totalt även om det gick väldigt bra på nationella i våras, man har ju glömt det mesta över sommaren...


Och hörni, glöm inte att anmäla er till veckans frisyr, tävlingen som jag har här i bloggen ni har t.o.m lördag på er att anmäla er och det ända ni behöver göra är att skicka in en bild på en fin frisyr på dig själv till min mail: [email protected] mer kan ni läsa i detta inlägget

   Puss & Kram -Skumbanan! :) 

Tävling: Veckans frisyr!

Hej alla glada!

Det är ju många bloggare som startar tävlingar om att bli veckans blogg osv. men jag tycker ofta att det känns lite tjatigt men jag vill också starta en tävling. Så jag tänkte lite och eftersom jag bloggar om frisyrer så tänkte jag att det vore kul om det handlade om det också :)

Det är väldigt enkelt, Du skickar in en bild, på dig, där du tycker att du har en fin frisyr till min mail: [email protected] detta måste ske senast på lördag den 22/8 -09. Därefter publiceras era bilder här i bloggen så att alla andra får rösta fram vem som har snyggast frisyr!

Frisyren behöver inte vara det minsta märkvärdig, allt passar i denna tävlingen!

Regler:
Det måste vara du som är på bilden
Man får bara skicka in ett bidrag/person
Vinnaren länkas från min blogg i varje inlägg kommande vecka, dvs fr.o.m den 24/8 -09 och hela den veckan ut!

Lycka till och fråga om ni inte förstår :)

Skolan börjar om 24h

Hallå -Hej!

Idag är det tyvärr den aldra sista dagen på sommarlovet :( Det känns lite tråkigt att alla lugna dagar där man fick göra vad man ville helt plötsligt är slut och nu börjar skolan och medens alla krav...

Jag ska börja 1:an i klass, TE09A och det ska bli ganska så kul tycker jag ändå men jobbigt ska det väl bli. Förhoppningsvis så är det många roliga människor i min klass som ska bestå av 5 tjejer och 25 killar.

När börjar du skolan?
Vilken årskurs börjar du?

Man måste ju ta vara på den sista dagen men jag har inte bokat in ngt :/ Ska nog försöka fixa mig lite så att jag ser okej ut imån så fram med pincett, nagel sax, fil, nagellacks-borttagning, och ett nytt nagellack så blir det nog bra!

Kramiz! 

FaceMask

Hejsan -Hoppsan!

Just nu sitter jag med ansiktsmask på mig. Den kommer ifrån H&M och kostar 19,50 per förpackning. Det är en sådan som man smetar på och låter sitta i 10-15 min för att sedan dra bort ifrån ansiktet och så ska man bli ren och fin!


Brukar du göra ansiktsmask?

Puss & Kram -Skumbanan!

I forts: Som vanligt

Tjabba!

Nu har det varit en massa fläng den senaste veckan och från och med idag kommer det nog att vara lite mer som vanligt igen. För nu så kommer jag att vara hemma och det betyder ju att bloggen kommer att uppdateras dagligen som jag brukar, fast så har det ju inte blivit de senaste veckorna ;)

I helgen har jag varit i Göteborg med pappa, emma och alice. Det var kul eftersom hela lördagen spenderades på liseberg :D

Vilken är din favorit attraktion på Liseberg?

Balder på liseberg

balder är iaf min favorit! :D
Ha det bra! 

Borta bra men hemma bäst!

Hejan!

Nu har jag kommit hem ifrån Sthlm där jag varit med Sara :) Och det var jättebra, vi han med Gröna lund, stan och fotboll på Råsunda. Är inte riktigt på humör just nu för allt är lite konstigt, men ah vi får se när vi hörs nästa ggn.

Kram Amanda

Snart är allt borta

Hejsan Svejan :)

Det är så dumt för nu börjar sommarlovet att ta slut :/ Och för min del så ska det hinnas med en hel del. Imån åker jag till Sthlm men bästis Sara coh är där enda tills på torsdag. Då är jag hemma lite mer än ett dygn och sedan på fredagen så åker jag till Gbg för att gå på Liseberg. Är kvar där tills på söndag och sedan så är det bara två dagar kvar på sommarlovet 2009.

Så sorgligt är det att tänka så...

Vad har varit det bästa/roligaste/mest spännande som du varit med om i sommar?

Ha det gott och så får vi se hur mkt bloggande det blir den kommade veckan, skulle tro att det blir väldigt lite men ni får ha det bäst tills nästa måndag om jag inte hör av mig ;)

Love  /Amanda

Brun brunare brunast!

Hello U!

Igår var det rix fm festival och alla var nere på stan, så det var jättekul :D Och bra artister var det ju också, dessvärre hade jag glömt kameran hemma så jag fick fota med mobilen och jag har ingen överföringssladd här dos pappa så några bilder kan jag inte bjussa på :P

Idag har jag varit ute med båten och solat och badat. Lite ärg har man väl fått så man ser väldigt stor skillnad vid bikinilinjen men när jag jämför med andra så ser jag jätteblek ut fast än jag igenligen är brun ijämförelse med min vanliga hudfärg. Problemet är ju bara att alla är olika och att man måste komma ihåg att inte jämföra sig med andra...



bilden är lånad.

Är du nöjd med årets bräna?
Kramar /Amanda

Ändrade planer

Tjoosan.

Idag har jag jag varit i Tylösand (eller säger man på?) men iallafall. Där lös solen hela dagen så det blev en massa sol och bad vilket betyder att jag är glad :D hihi.
Fick ett tråkigt samtal från pappa för ett tag sedan då han sa att han mått dåligt idag så vi måste skjuta upp Lisebergsresan som skulle ha ägt rum imån. Det var ju synd eftersom man sett fram emot det men som tur är så kan jag gå med mina vänner på Karl-Oscar dagarna och Rix fm festivalen istället och det ville jag ju hämst gärna.

Så det verkar som om saker och ting reder upp sig lite ändå, imån åker jag iallafall hem till pappa och sen blir det stan på kvällen!

Pussipöss 

Bilder

Hejsan :)

Detta blir ett hastigt inlägg eftersom dagen bara runnit iväg. Var med Elin och vi var runt och fotade lite, här kommer två bilder på mig som är helt okej iallafall. Jag blir alltid så dålig på bild, menmen...





Hoppas att din dag varit toppen och att morgondagen också blir det för då sticker jag nämnligen till Västkusten.


Grilla och chilla!

Hello sweethearts! :)
Blir så glad av era fina kommentarer angående det förra inlägget, ni boostar verkligen mitt självförtroende!

Nu ska jag bege mig till stranden där det bli lite grillkväll med vännerna :) Vi satsar på enkelhet så det får bli korv med bröd men det är ju känslan och sällskapet som räknas!

Ha en fortsatt trevlig kväll! 
Kisses

 

Längd

HalloJ!

Jag tänker väldigt mkt på min egen längd, det är något som jag jämt funderar över. Jag vill ogärna gå bredvid den kortaste personen eftersom jag känner mig så mycket längre. Samtidigt så skulle jag jättegärna vilja använda högklackat utan att känna mig som en vandrande flaggstång...

Okej, jag är inte 2 meter lång, jag är 1,79. Hur lång är du?

Saken är den att mina bästa vänner är runt 1,65 m och då känner jag mig ganska mkt längre, min mamma är 1,62 m och då känner jag mig också lång när jag går bredvid henne. Min pappa däremot är 1,94 m så det är ju p.g.a honom som jag är så lång som jag är.

Medellängden hos kvinnor i Sverige ligger någon stands mellan 1,66 och 1,70 (enligt olika källor via google) och för män ligger den runt 1,80 och 1,84 m. Kvinnornas medellängd har faktiskt ökat flera centimeter de senaste 10 åren eftersom allt fler unga tjejer är längre nu för tiden.

Jag har en del kompisar som är ungefär lika långa som mig och det känns jätteskönt för när man är i deras närhet känner man sig inte det minsta lång. Och dessa tjejer vågar ha hög-klackat även om de blir över 1,85 cm i dem och det tycket jag är jättetufft av dem, jag menar varför ska man lägga så mkt krut på att passa in i mängden istället för att ha klackar om man vill det. Jag önskar bara att jag kommer att våga dethär också såsmåningom.

Det finns en hel del kändistjejer som är långa om man tänker efter, t.ex Blair i Gossip Girl som mäter 1,78 möh, Sanna Nielsen är 1,80 och hon går ofta i högklackat, ja det finns många.

Så vad tycker du? Ska man som lång bära höga klackar? Hur lång är du? Är du nöjd?
Skriv på vettja! :)

Puss & Kram -skumbanan  /långisen Amanda

Uppdate:
Blir jätteglad av alla uppmuntrande kommentarer som ni skriver, det boostar verkligen mitt själförtroende! Loove you! :)

Wake-board

Tjenixen!

Just nu sitter jag här helt slutkörd och mör i kroppen, redo att somna vilken sekund som helst... Var nämnligen ute med båten nyss och då åkte jag lite wake-board igen. Det har jag inte hunnit göra ännu iår men förra året åkte jag några ggr. Det är verkligen jättekul och känslan när allt går som det ska, på vattnet och i den snabba farten. I lööv it!

Annie var också med och provade wake-boarden för första ggn, hon kom upp en liten stund men spenderade mesta dels av tiden under vattnet (!) Aja jag är helt säker på att hon kommer upp nästa ggn hon provar ;)

Annie åker ring Jag i vattnet

Här åker jag

Annie är påväg under ytan

Ha det gott -Igelkott! 

the Girls sleeps over

Hello -Hej!

Natten tills idag sov det bästa vännerna över hos mig, i vår lekstuga. Haha jättemysigt var det men att säga att de "sov över" är väl lite att ta i, man skulle nog kunna säga bara "va här hela natten" för vi somnade inte förens efter 4...



Ps: Jag kommer snart att göra ett inlägg angående längd, så jag skulle vilja veta:
Hur lång är du & är du nöjd med din längd?


Sunday

Hola amigos! :D

Idag är det jättefint väder och jag passar på att sola lite, det gillar jag verkligen :) Ikväll så kommer Sara, Annie & Ängla till mig och då blir det Lady's night! De sover nämnligen över hos mig i min lekstuga eller i ett tält, för inne vill man ju inte vara när resten av familjen är hemma. haha, är det tjejkväll så är det! :)

Vad ska du göra ikväll?

Pussar & Kramar!

Somrigt svall

Todiloo!

Tänkte ge dig ett hett tips ifall du vill få sommarljust hår, det är väldigt enkelt och det enda som du behöver är 1 citron (2 om du har långt hår) och så pressar du den i håret och låter det sitta i några timmar medans du är ute i solen. Det brukar jag göra om jag ska vara hemma där ingen ser mig för fruktköttet ifrån citonen kan synas så det kan se lite ofrächt ut men det luktar mumma! Och tänk på att sol och citron är en tuff kombination (det är därför håret bleks) så återfukta ditt hår med en inpackning på kvällen sen så är det ljusare och lent och fint till nästa dag!

Ett annat tips om du vill ha en somrigt rufsig kalufs är detta som jag läste i Aftonbladets fredagsbilaga (tror jag att den hette) där Elin Kling skrev var att man kan tvätta sitt hår på kvällen och massera en klick  värmeskyddande från L'ORÉAL (på bilden) och sedan sätta upp en hög toffs, Mitt uppe på huvudet. Ta sedan och dela håret i tofsen på två och tvinna dessa för att sedan fästa de så att du har en knut istället. Det går utmärkt att sova med så är man fin till morgondagen eller så kan man ha det under dagen och så är håret klart till kvällens fest!
Detta provade jag idag och såhär blev resultatet:



Good luck Sweethearts <3

RSS 2.0