Smeknamn?

Hejsan hoppsan i blåbärssnåret!

Det är så smidigt det där med smeknamn, både när man får ett kortare namn eller ett roligare. Jag har alltid försökt att hitta ett bra smeknamn till Amanda. När jag var jätteliten kallade jag mig själv för Manne, sedan blev det Manda och i första klass kallades jag Ame av mina kompisar. Därefter har det inte blivit så många smeknamn, pappa kallar mig fortfarande för Manne ibland och min kompis Annie tycker det är jättekul att kalla mig Pandan, inte dör att jag har ngt emot det :P

Har du något smeknamn?

Det är superbra att ha smeknamn eller typ kodnamn på t.ex killar bland tjejerna för då kan man snacka om dem utan att det gör något att de hör, detta används flitigt i mina umgängeskrätsar, haha! Och inte bara i form av namn utan vissa killar får även kodnamn i form av rörelser och detta kan bli sjukt kul..

ha en bra dag, nu ska jag återvända till fysikboken...

Ta hand om sig själv- dag

Godday my friends!

Det är nog något av de få sakerna som jag gillar med söndagar, det är den dagen i veckan då man hinner ta hand om sig själv lite mer än vanligt, t.ex måla & klippa naglarna, lägga ansiktsmask eller använda lite BUS-kräm :P

Jag brukar även hinna packa lite eftersom jag flyttar mellan mamma och pappa på söndagarna, så då går det alltid lite tid åt att planera vad som ska med den kommande veckan osv.

Denna veckan som kommer blir lite annorlunda eftersom jag bor hos mamma t.o.m. tisdag och sedan hos pappa t.o.m. söndag eftersom pappas (ex)sambo håller på att flytta ut ;) Men det blir nog bra skulle jag tro. På onsdag är det även dags att ta bacon-sprutan, ojoj vad jag ser fram emot det!

ha en skön söndagkväll och ta hand om er! :)

1:a advent & 1:a ljuset är tänt

God förmiddag allihopa!

Nu har jag precis ätit lite frukost med familjen och vi har tänt det första ljuset i adventsljusstaken, mysfaktorn är ganska hög faktiskt även om jag har lite svårt att inse att det redan är nedräkning till julafton :)

Här där jag bor är det julskyltning på stan, alla butiker har öppet extra länge och det är många stånd uppsatta med lotterier och annat mysigt, får se om jag orkar dra mig dit idag för jag har nog ingen att gå med... Men det är mysigt iallafall, vad ska du göra denna dag? :)

Såhär ser vår adventsljusstake ut i år iallafall, mamma fick den av mig och min lillasyster nyss när hon fyllde år.

Ha en jättemysig förstaadvent & varför inte passa på att fika lite juligt?


Här kommer föresten länkningarna till de tre som svarade på mina pest/kolera frågor och förstod att man skulle skriva en fråga tillbaka också :) Det var kul att så många svarade och nästa gång kanske ni läser inst. också? :)

Miranda som har en jättebra blogg som kan vara värd att ta en till på ;)
Sleepingcookie, här är en mysig blogg med en härlig touch av Hello Kitty
Andréa-Makepartisten, denna bloggen ska du besöka om du vill lära känna en trevlig tjej med många smink-tips :)

Mys-outfit

God kväll! :)

Nu blir det snart mys-kväll med några vänner & såhär ser jag ut:

(här skulle bilden vara men icke ville blogg.se det :/ )

Jag tar och länkar er i nästa inlägg så att ni vet, hinner nämnligen inte nu och så får några fler tid på sig att svara :) Glöm inte att fråga tillbaka med nya pest/kolera-frågor det är ju jättekul! :)

Kramar & ha det så bra ikväll!



Jag kom nydligen fram till en sak: jag är en riktig mes som måste ta tag i saker och ting, jag vill inte göra samma misstag som jag hört andra göra, som jag vet är hemskt onödiga. Från och med nu tänker jag se även tråkiga saker från den positiva sidan (den brukar jag ju vara bra på!) för det jag glömmer är att det enda jag borde säga är TACK för allt!


Pest eller Kolera?

Hej där! :)

Tänkte att vi kör en liten "tävling", svara på mina pest/kolera-frågor här nedan och ställ en ny som jag kan svara på så länkar jag dig (länkar alla som svarar i nästa inlägg), enkelt va?

Hund/Katt
Byxor/kjol
mjölk/vatten
aldrig mer pussas/aldrig mer kramas
snäll & ful/ dum & snygg


Så svara nu om du vill bli länkad i nästa inlägg, det är ju jättelätt och kan bli kul :)
Mina svar är de understrykna.

obs, bilden är lånad ;)

Ha en bra lördag, Kram

Inte blåbär, tack

Hejhej alla glada & fina!

Lite depp just nu, fick veta att vår ridgrupp ska splittras och man lär väl hamna med en massa blåbär som gillar att rulla i grushögar, ni kankse inte försår vad jag menar men det vore hemskt att hamna i en för "lätt" grupp.

Får helt enkelt ta vara på de lektioner som är kvar denna terminen och se vad som händer ;) Idag långgerade vi och det var rätt kul iallafall :)

Snart blir det att träffa Sara, ska bli jättebra för det var ett tag sedan bara vi sågs nu.
Vad ska du göra denna lördag?

PKNIS :P


Låt-texter

God kväll!

Det finns så många sjukt fina låt-texter som snurrar i mitt huvud just nu. Nedanför får du några smakprov på det.

Men låt-texter är något som alltid haft stor betydelse för mig, eller låtar i allmänhet. Jag har många minnen till olika låtar som kommer fram varje gång man hör den. Det är både jättebra minnen och mindre bra och jag tror att det är ett bra sett för mig att tänka på saker och ting...

Vissa låtar kan jag verkligen känna igen mig i (det kan nog alla om man lyssnar på texterna) så att det nästan känns som om jag själv har skrivit låten, för de sjunger ju precis det jag känner just nu! Detta kankse också kan vara en tröst på sätt och vis, jag vte inte riktigt..

Har du någon speciell låt som betyder extra mycket för dig?
:)




Ha det bra :)
Imon får vi se om det blir något inlägg för jag ska först vara barnvakt åt Ellie och sedan blir det bio :) Åh vad jag längtar tills det är helg igen!!


Don't bring flowers

Hej!

Vaknade med en konstig känsla idag, visste redan då att det skulle bli en dag som skulle vara sämre än alla andra. Började med att sova lite för länge så det blev stressigt, fortsatte med att få ett klagomål av någon som jag antagligen glömt ge en tidning till förra veckan, därefter gjorde jag duktigt nog bort mig på idrotten, sedan var maten slut i matsalen så vi fick göra engelska prov hungriga och ja ni fattar det blev inte bättre ju längre dagen gick..

Den enda lilla höjdpunkten var promenixen med Annie, du är alltid bäst ska du veta! <3
Det var jättekul att träffa Jesper idag också, det var så sjukt längesedan nu och då fick man ju sig lite skratt också vilket kändes bra.

Nu ska jag gräva ner mig i sängen så får vi se när jag kryper upp igen...

Ha det gott -Igelkott :)

Fixat & klart

Hallojsan -Tjenixen :)

Äntligen har jag lyckats läsa ut engelska romanen som jag kämpat med de senaste tre veckorna, det känns verkligen jätteskönt att slippa ha det gnagandes i bakhuvudet "Jag borde läsa.."

har aldrig haft lätt för engelska så jag har inte verit så motiverad heller och eftersom boken inte var så spännande så blev det ju inte precis lättare, men åh så gött att mna fixat det :D

Har du läst någon bok på engelska?

Ha det bäst!

BUBBLEGUM

Hello, nice to see you here ;)

Fick ett superstort tuggummi idag, haha det ger en typ träningsverk i käkarna efter ett tag, eller riktigt så illa är det inte men ändå. Sjukt kul att blåsa lite bubblor, det gör man allderles för sällan.

Svår är det också att fånga på kort för så fort man har en bra och stor bubbla så hinner den spricka innan kameran är redo.. Aja här kommer några tokiga bilder på bubbeldrottningen hon själv :D


Puss & kram -skumbanan!

Två av dagens alla skratt

Godkväll/Godnatt :)

Bara för att jag hade roligt åt detta så måste jag dela med mig:

Mammas pojkvänn till mig:
"Amanda, man kan inte enbart leva på kärlek, ta nu en biff till!"

Mamma till mig:
"Ojoj det går inte att räkna hur många gånger jag läst godnatt-sagor, jag läste ju för dig tills pappa och jag skilde oss"

Oh my god! jag vägrar att tro att det sista är sant, hon måste ha blandt ihop det helt och hållet, inte läste hon godnatt-sagor för mig när jag var 11 år, skulle inte tro det och isf borde jag ju komma ihåg det vilket jag inte gör..

Pussar & Kramar

Jag <3 svarta klänningar

Tjenixen där!

Ibland undrar jag varför vissa alltid fastnar för samma sorts kläder? Om jag kollar på t.ex Bubbleroom som jag gjorde nyss så klickar jag till 80% på en svart klänning, tråkigt kan man tycka men det är såklart olika modeller och enligt mig funkar alltid "den lilla svarta" :)



Vad sugen jag blir på att gå på en fin fest nu.. Ikväll får jag väl klä upp mig lite bara för att jag tycker att det är skoj, vi ska ju bara ha några gäster här som jag aldrig träffat innnan..

Pussar till dig!

Dubbelt så långt!

God förmiddag :)

Igår kväll satt Annie och jag barnvakt åt hennes grannpojkar, de är två och fyra år gamla så det vatt ganska vilt kan jag säga, skönt nog somnade de strax efter åtta så vi kunde ju göra lite annat än att bli nerbrottade, kicklade och byta blöja...

Nu har jag kommit hem från stallet för andra gången idag, var nämnligen där och red och cyklade hem igen och då kom Ida på att jag hade hennes nycklar i min jacka så det var bara att cykla tillbaka igen.

vad som händer idag är ännu oklart, vi ska ha gäster här hemma så jag skulle helst vilja fly till ngn ikväll så att jag slipper det, hehe, vad gör du denna lördag? :)

Love

Sångfågel & hala plattor

Hejsan på digsan! Tjollahoppsan!

Ojoj vad sent det han bli innan jag hann sätta mig vid datorn idag :/ Först var det skola till 4, sedan reklam och så är ju mormor och morfar här idag eftersom världens bästa mamma fyller år idag :)

var ute och delade ut reklamen nyss och kan ni tänka er vilket bra tillfälle att lyssna på en massa bra musik, cykla runt i regnet och vara jätteglad :D Livet leker helt enkelt och då kan man ju inte låte bli att sjunga i sin ensamhet, pinsamt bara när man inser att man inte är helt övergiven i mörkret och hur två personer stirrar på mig när jag sjunger Lady Gagas Bad Romance, hehe ouups!


Var även nära på att trilla med cykeln idag. Du vet sådana plattor som ser ut som små-stenar i brunt och är rundade, de var jättepopulära för ca 30 år sedan skulle jag chansa på. Men iallafall så blir de ruskigt hala när det har regnat så jag var nära att drutta dit flera gånger...

Hur har du det? :)
KISSES


Lill-lördag

Hello U!

Jag gillar onsdagar, så är det bara! Då har halva veckan gått och det är inte så mycket kvar tills det blir helg igen.. Ännu bättre är det såklart med lite lill-lördags-mys så är humöret på topp :)

Imorgon ska jag upp extra tidigt för man ska fixa frukost på sängen till mamma som fyller år! Var nere på stan idag och köpte en present till henne (sista minuten, jag vet) men nu hoppas jag bara att hon gillar den :)

Hur är det med dig denna lill-lördag?

Kramizar

God natt <3

Puss & godnatt söta du! Hoppas du får en skön sömn för nu kallar sängen efter mig iallafall! :)


Tisdag

Tjabba världen!

Började dagen på det bästa settet man kan, med engelska prov, jippi vad kul! Det är ännu bättre att det inte gick så bra och att nästa lektion var kemi i två timmar. Fy vad depp jag låter men det har absolut inte varit en dålig dag, inte alls :)

Skulle ha tagit sprutan för svininfluensa idag hade jag tänkt men det fick jag inte så nu var jag tvungen att ändra tid till Gardasil-sprutan istället, krongligt värre men så måste det ändå bli..

Hmm, vad är det på Tv ikväll?

jag är seriöst sämst på Tv och kollar väldigt sällan, men nu kom jag på det, det är ju Andra Avenyn! :D

Cee ya!

Julkalender

Heej :)

Idag kom mamma hem med en chokald kalender till mig, hiihi :D Jag älskar känslan när man vaknar på morgonen och får öppna en lucka där man hittar en liten chokladbit..


Brukar du ha någon julkalender?

I min familj så brukar vi även ha en paketkaleder, då har jag och min syster köpt små presenter till varandra och så får man öppna varannan dag, det har vi haft sedan vi var små och nu borde vi knakse ha växt ifrån det men ändå, haha. jag vet faktiskt en som är 26 och fortfarande får en paketkalender skickad till Tyskland av sin mamma :O

Ha en mysig kväll!
Kramar


Nytt i gardroben

God kväll!

Idag har jag hunnit shoppa lite som ni ser här :)

Skjorta: Only 259,50 kr
Byxor: Only


Paljetttunika: Sisters point; 349,50 :-


Slänger även in lite bilder på dagens outfit för det var så länge sedan..
Tunika:
Strumpbyxor: Vero Moda ~69 kr
Stövlar: skopunkten 499 kr
Halsband: från Ludwig :)

Puss på er & ha en trevlig söndag (:

Kändis-efternamn

Hejsan på dejsan i blåbärssnåret!

Nu är det lördag igen och det är ju härligt!
Igår satt jag och klurade lite på efternamn, alla har ju så olika. Många har de här traditionella "son-namnen", bl.a jag då som heter Håkansson, sedan så är ju olika "trädnamn" vanliga också, som kvist, gren och löv i alla dess stavningar...

Vad heter du i efternamn? Är det för tråkigt eller vanligt?

Kändisar har ju lite roligare efternamn tycker jag då, eller så är det bara för att de inte är svenska som jag tycker de är mer intressanta. Jag menar alla dessa alternativ låter roligare än Amanda Håkansson, ellerhur?

Amanda Swift?
Amanda Pattinson?
Amanda Momsen?
eller varför inte Roberts/Port eller Hilton?

Vilket kändis-efternamn skulle du vilja ha?

Puss & Kram -Skummbanan <3


En minut över..

God kväll vackra du!

Det har inte funnits en minut till bloggning de senaste dagarna och det är ju tråkigt, den första lediga minuten får man nu när Ludde somnat hehe.
Som tur är så är det ju helg nu och planerna ska smidas, vad ska du göra i helgen?

Love!
/Amanda

Ljusare nu (:

Godday everyone!

Nu tror & hoppas jag att jag är kvitt med febern, var feberfri halva dagen igår och nu känner man sig rätt bra faktiskt, är lite mör i kroppen eftersom man inte rört på sig så mkt de senaste fyra dagarna. Och vet ni? Jag är tillochmed lite hungrig nu :) Det är ett stort framsteg för enligt mamma har jag ätit som en myra, hehe.

Hade nästan planer på att sticka till skolan idag med eftersom de ändå bara hade matte och idrott så kändes det smartare att stanna hemma och bli helt frisk först. vad som händer nu vet jag inte riktigt, kankse kommer Ludde och hälsar på, om han vågar dvs :P

Ha en skön onsdag!

Hunden gillar V75

Hejsan (:

Det var ett tag sedan jag bloggade nu och det beror på att jag varit rätt så sjuk så jag har inte haft orken helt enkelt, nu mår jag lite bättre och har bara jättelite feber men det blir nog ingen skola för mig imon heller, tyvärr. Det är så himla tråkigt att ligga hemma flera dagar tycker jag. Man längtar efter det vanliga att träffa alla och att det händer något mer än att titta på Tv...

Idag när jag halvslumrade framför burken så var det trav på TV och det intresserade tydligen min hund xD





Mot upploppet var hon tillockmed tvungen att gå lite närmare för att kunna avgöra om hennes favorit skulle vinna :P Så otroligt söt är hon när hon kollar på TV tycker jag.

PKNIS

Turdag!

Hejsan -hoppsan

Igår skulle varit min turdag, undrar hur personen som skrev det horoskopet tänker!? Det var en av de sämsta dagarna på mycket länge..

Visst, ridningen gick bra och det var trevligt att träffa polarna igårkväll men däremellan var det inget bra. Det gick en flisa av min tand och så fick man feber på kvällen, härligt!

Så nu ligger man och svettas som en gris och ser dagens planer suddas ut, det får helt enkelt bli vilavilavila idag och hoppas att det går om så fort som möjligt, hoppas ni andra får en trevlig söndag och glöm inte gratta farsan!

Kram! (fast vem vill ha en kram av mig idag?)

Tystnaden är värre än ett ljudligt bråk

Tjabba -Hallå!

Vilka håller med mig? Jag tycker iaf att det är mycket värre med personer som bara går tysta så att stämmningen blir helt stel än att de bråkar och tjabbar med varandra.
Jag är som tur inte inblandad i detta men det påverkar mig eftersom jag råkar bo här!

Nu ska jag iallafall inte deppa över andras dumheter, lycka till ni bara!
Nu blir det snart att träffa lite vänner så att jag kan få busa lite...

Ha en toppen -gräääjt lördagkväll ;D


Vad sugen jag blev på att lägga upp en gammal bild ;P Här har vi mig och min syster för två jular sedan då vi hade två vovvsingar :) <3


Filmtips, tack?

Heej alla helgglada!

Det är alltid lika underbart med lördagsförmiddagar tycker jag, man har ridit och kmr hem för att planera dagen osv..

Igår såg jag filmen Änglar & Demoner, upp följaren till Davinci koden. Jag tykcer att fimen var ganska bra även om det inte är min typ av film egentligen, men den var lite spännande och hade ett bra slut som man inte helt kunnat räkna ut.



Har du ngt filmtips? (:

Och kom ihåg: Ett gott skratt förlänger livet!


Ful fredag..

Hej Hej!

Skoldagen var bra idag men blev depp när jag kom hem, saker och ting är inte som vanligt och det är tråkigt. Ikväll blir det väl Tv- tittandes och att sova tidigt, för roligt lär det inte bli...

vad ska du hitta på ikväll?

Kisses <3


Nybakat luktar gott!

Hallå -Hej :)

Slutade lite tidigare idag eftersom vi hade två föreläsningar, den första handlade om Saab, och vet ni? De gör inte alls bilar, de jobbar med tekniska prylar och flygplan för krigsbruk... Hmm jag hängde inte med riktigt iallafall.

Den andra föreläsningen var en författare som snackade om hennes två böcker, Blod och Bryt om. Det var helt klart för sent på dagen för att jag skulle orka lyssna på allt hon sa men böckerna är säkert bra, hon verkade väldigt duktig på att berätta ialafall.

Nu står jag vid en dator på mammas jobb, livsmedelsprogramets dator och känner den otroligt goda doften av nbakat! Det läskar mig något vansinnigt men jag kan nog inte norpa något förens eleverna har gått hem, synd är det..

Kisses from me!
/Amanda


Jag ser det snöa

Tjenixen!

Idag kom årets första snö! Jag vet inte om jag är glad eller inte över detta, lite mysigt är det ju allt men hu vad kallt det var att vänta på bussen..
Egentligen så tycker jag att det ska vara jättemycket snö under julen och resten av året kan det lika gärna vara torrt för är det ngt som jag verkligen inte gillar så är det snö-slask, men idag snöar det ju så lite att jag förhoppningsvis inte ska behöva oroa mig.
Fast nu sa de på nyheterna att det skulle ligga 5 cm snö när jag vaknar imon, hoppas verkligen inte att det stämmer :/

Kramiz!

Ridning & Kroppkakor

Tjolla-hopp

Hur har din dag varit? :)
jag har haft en helt vanlig dag i skolan, inga jätteroliga saker har hänt men dagen i sin helhet har ändå varit bra :) Nu ska jag strax cykla till stallet och rida igen i en annan grupp eftersom jag missat två lektionstillfällen. Det ska bli skoj, men lite annorlunda, har ingen aning om vilken häst jag ska ha eller hur gruppen är. Hoppas bara att den inte är för grön..


Till skolmat blev det kroppkakor? Gillar du det?



Ha det gott -Igelkott!

L'ORÉAL balsamspray

Godkväll fina bloggläsare!

Här ska jag ge dig ett hett tips!
Detta balsamspray från L'ORÉAL Paris, Shine & Lightness är toppen för vinterhåret, det blir ju tråkigt nog torrare på vintern och iallafall så är mitt hår inte alltid bästa vän med halsdukar och mössor.


Det går bra att spraya i förebyggande syfte och när tovan redan finns där så blir det garanterat lättare för dig att reda ut ditt ruffs!

Ha det bra & Lycka till men vintertrasslet :D

Mörkt

Hejsan -Sveijsan!

Blev kvar alderles för länge i skolan idag, hade ju inte träffat Linnea på hela lovet så det blev svårt att sluta snacka, men vad gjorde det. När jag cyklade hem hade det självklart börjat regna lite smått och det blåste värre än vanligt :/

Det känns som om allt det där vad vinter är börjar komma så nära nu, det är mörkt och kallt och det enda som lockar är att sitta inne och mysa!


Gillar du vintern? :)

Kisses!

Fail

God förmiddag!

Igår var Annie, Sara & Ängla och jag hemma hos mg, först skulle vi dra iväg på fest men vi tappade konstigt nog humöret och var mer sugna på chokladbollar..

Därefter skulle vi dra till Simon, Fidde, Joakim och Emil och kände inte för att komma dit helt vanligt och diskret så vi bestämmde oss för att försöka skrämma dem. Vi hade iallafall hur kul som helst och vi var räddare än dem för de fattade att det var vi direkt :/ De visste ju inte ens att vi var i närheten.. men sånt händer, tur att vi hade kul iallafall.

Nu på förmiddagen skulle vi ha varit några stycken som skulle åka till simmhallen men även det misslyckades.. När man var sugen på det så hade alla andra bangat ur, så vad ska jag göra idag för att bli lite gladare igen?


Glöm dina bekymmer, imorgon kommer nya!


RSS 2.0